'De Vrij stapt naar de rechter: stopper eist 22 miljoen van makelaarskantoor'

'De Vrij stapt naar de rechter: stopper eist 22 miljoen van makelaarskantoor'

06-01-2022 23:30
3

Stefan de Vrij heeft een grote schadeclaim ingediend tegen Sports Entertainment Group (SEG) vanwege 'onrechtmatig handelen'. Dat meldt De Telegraaf donderdag. De Vrij wil 22 miljoen euro zien van zijn voormalige vertegenwoordigers. 

In mei van vorig jaar werd duidelijk dat De Vrij miljoenen euro's misliep na zijn transfer van SS Lazio naar Internazionale. De Nederlander dacht dat SEG hem vertegenwoordigde, maar in werkelijkheid handelde het makelaarskantoor alleen namens Inter. SEG zou bij Inter hebben bedongen dat ze 7,5 miljoen euro aan tekengeld zouden krijgen, als De Vrij een contract tekende waarbij hij niet meer dan vijftig miljoen in vijf jaar zou verdienen. Dat lukte uiteindelijk: de stopper incasseert nu 37,5 miljoen in die periode.

De Vrij kwam hier anderhalf jaar later pas achter en liep daardoor miljoenen euro's mis. Nu onthult De Telegraaf dat hij zijn geld via de rechter alsnog wil ontvangen. De Vrij eist van SEG de commissie, het tekengeld, een salarisverhoging met terugwerkende kracht en een schadevergoeding vanwege onrechtmatige verrijking. Daarmee komt de schadeclaim op een totaalbedrag van 22 miljoen euro. De zaak komt in februari op zitting in Amsterdam.

In een reactie laat SEG-bestuurder Kees Vos weten dat hij de claim van De Vrij in 'lachwekkend' vindt. "Hij heeft zich door derden laten influisteren dat wij er niks aan mogen verdienen en is dat ook gaan geloven", stelt Vos.