Door corona geplaagd Napoli snoept punten af van Juventus in Allianz Stadium

06-01-2022 22:45

Napoli trok met de nodige coronazorgen richting Turijn voor de Serie A-wedstrijd tegen Juventus, maar de ploeg van trainer Luciano Spalletti hield knap stand in het Allianz Stadium. Dries Mertens zorgde voor de openingstreffer, Federico Chiesa zette de eindstand op het scorebord: 1-1.

Napoli moest Victor Osimhen, Fabián Ruiz, Hirving Lozano, Alex Meret en Kevin Malcuit missen vanwege positieve coronatesten, terwijl Kalidou Koulibaly, André-Frank Zambo Anguissa en Adam Ounas met hun nationale elftal actief zijn op de Africa Cup. Mário Rui ontbrak vanwege een schorsing. Aan het spel was dit echter niet te zien: de gasten probeerden waar mogelijk de aanval te zoeken en Juventus had het daar lastig mee.

De ploeg uit Napels werd halverwege de eerste helft beloond voor het spel. Mertens schoot de bal knap in de verre hoek. Matthijs de Ligt stond op de doellijn om het schot te keren, maar zag dat Juventus-doelman Wojciech Szczesny de bal nog net toucheerde. Hierdoor vloog de bal langs het been van de Nederlander in het doel.

Voor rust zagen we geen doelpunten meer en ook in de tweede helft golfde het spel op en neer. Juventus kwam ietwat gelukkig aan de gelijkmaker: Chiesa schoot raak. De bal werd nog aangeraakt door een Napoli-been, waardoor doelman David Ospina kansloos was.

Richting het einde van de wedstrijd probeerde Juventus nog een aantal keer gevaarlijk door te komen op de helft van Napoli, maar dat deed het zonder écht gevaarlijk te worden. De 1-1 zorgt ervoor dat koploper Internazionale, dat donderdag niet in actie kwam, de lachende derde is. De voorsprong is nu zes punten op Napoli en elf op Juventus, terwijl die ploegen een wedstrijd meer gespeeld hebben.