Mourinho woedend: 'middelmatige selectie' en 'scheidsrechter zonder karakter'

Mourinho woedend: 'middelmatige selectie' en 'scheidsrechter zonder karakter'

06-01-2022 22:30
2

José Mourinho was na de nederlaag van AS Roma op bezoek bij AC Milan (3-1) niet te spreken over arbiter Daniele Chiffi. Hier wilde de Roma-manager zich echter niet achter verschuilen: ook zijn ploeg krijgt felle kritiek te verwerken.

Rick Karsdorp en Gianluca Mancini werden door scheidsrechter Chiffi met rood van het veld gestuurd. "We zaten lang in de wedstrijd, zelfs bij een 2-0 achterstand, maar toen Karsdorp eraf werd gestuurd was het klaar", zo vertelt Mourinho na de wedstrijd in gesprek met DAZN. "Ons niveau was erg laag. Als je kijkt naar de eerste twee doelpunten, daar gaven we de bal veel te makkelijk weg. Ik vond ons spel én de scheidsrechter maar niets."

Daarmee deelt de Portugees nog even een sneer uit aan Chiffi, die zijn handen vol had aan de harde duels tussen de spelers van Roma en Milan. Hij moest vaak naar zijn borstzakje grijpen. "De kwaliteit bij de scheidsrechter en de VAR was er ook niet." Daarbij haalt Mourinho de vroege penalty voor Milan aan na een handsbal van Tammy Abraham. "Het was geen opzettelijke beweging om de bal te stoppen."

"Ik wil dat er één lijn getrokken wordt bij de beslissingen van de scheidsrechters" aldus Mourinho. "De scheidsrechter van vandaag toonde geen karakter. Ik begrijp hoe het werkt, ik zit nu zes of zeven maanden bij Roma. Ik begin eraan te wennen, maar dat zou niet moeten."

Mourinho sluit af met een flinke sneer in de richting van zijn selectie. "We zijn een middelmatig team, dus staan we in de middenmoot. Waar we horen. Het was geen tactisch probleem, het waren individuele fouten."

Bij AC Milan begon Alexis Saelemaekers in de basis. Na 64 minuten kwam Rafael Leao de Rode Duivel vervangen.