Gerrard prijst 'vriend' en 'speciale speler' Coutinho: 'Zie zijn Wiki-pagina'

Gerrard prijst 'vriend' en 'speciale speler' Coutinho: 'Zie zijn Wiki-pagina'

06-01-2022 19:33

Steven Gerrard noemt Philippe Coutinho een speciale speler, maar hij wil niet ingaan op de vermeende pogingen van Aston Villa om de Braziliaan in te lijven. De manager van The Villans kent de FC Barcelona-middenvelder goed van hun gezamenlijke periode bij Liverpool.

Volgens toonaangevende media wil Aston Villa de 29-jarige Coutinho terughalen naar de Premier League. "Ik kan alleen maar positief over hem zijn. Hij is een vriend van me", zegt Gerrard tijdens een persmoment, geciteerd door onder meer de BBC. "Ik kan daarom heel lang praten over hem, maar als jullie bepaalde verbanden proberen te leggen, dan wordt het een lange middag."

Gerrard laat zich wel zeer lovend uit over de spelmaker. "Ik heb heel veel respect voor hem. Als je zijn Wikipedia-pagina bekijkt, zie je dat hij een veelwinnaar is. Hij speelde 63 interlands voor Brazilië, speelde voor FC Barcelona en was ongelooflijk bij Liverpool. Ik kan begrijpen dat hij met veel clubs in verband wordt gebracht. Zijn bijnaam is niet voor niets De Tovenaar, die krijg je niet als je geen speciale voetballer bent."

Coutinho zit op een zijspoor bij Barça, waar hij nog een contract heeft tot medio 2023. Dit seizoen kwam hij tot twaalf optredens in de Primera División, waarvan vijf als basisspeler. Daarin scoorde hij twee keer.