OFFICIEEL: Zulte Waregem haalt Derijck weg bij KV Kortrijk

OFFICIEEL: Zulte Waregem haalt Derijck weg bij KV Kortrijk

06-01-2022 16:24 Laatste update: 17:06

Zulte Waregem heeft Timothy Derijck weggehaald bij KV Kortrijk. Bij de Kerels was de verdediger op een zijspoor terechtgekomen. Na Dion Cools is het de tweede winterversterking van Essevee.

Derijck speelde tussen 2016 en 2018 al twee seizoenen bij Zulte Waregem. Toen won hij onder meer de beker en vervolgens vertrok hij naar KAA Gent. In de winter van 2020 ging Derijck naar KV Kortrijk. Bij De Kerels werd hij aanvoerder, maar dit seizoen viel de verdediger geblesseerd uit.

Sindsdien kwam hij niet meer in de plannen voor. Derijck had nog een contract tot het einde van het seizoen, maar maakt aldus vroegtijdig de overstap naar Zulte Waregem. Op de officiële kanalen kwam Essevee al met een reactie van Derijck.

“Wanneer Zulte Waregem belde, zei mijn gevoel meteen dat ik dit moest doen. De twee jaar dat ik hier heb gevoetbald, voelden altijd goed. We hebben hier erg mooie momenten meegemaakt bij Essevee”, zegtTimothy Derijck. “Ik kijk er naar uit om tijdens de tweede seizoenshelft mijn club te helpen om zo snel mogelijk hogerop te klimmen in het klassement.”