Teunckens speelt terug in België: Ik heb hier heel veel zin in

Teunckens speelt terug in België: "Ik heb hier heel veel zin in"

06-01-2022 13:35 Laatste update: 13:47

Jens Teunckens heeft getekend voor Lierse Kempenzonen. De doelman wil daar graag een vaste waarde worden na enkele moeilijke jaren. Bij RKC Waalwijk speelde hij dit seizoen geen enkele match. 

Teunckens heeft ook bij Club Brugge en Antwerp gespeeld, maar zat daar toch vooral op de bank. Ook bij AEK Larnaca werd hij geen titularis. "Het is hoog tijd om continu tussen de palen te staan. Met minder zal ik geen vrede nemen. Ik heb enkele ronkende namen op mijn cv staan, dat klopt, maar nu is het vooral tijd om zelf minuten te pakken", vertelt Teunckens bij Gazet Van Antwerpen

Nu hoopt hij vooral bij een stabiele club terecht te komen. "Ik ervaar veel nuchterheid bij Lierse K. Ze willen groeien, maar geen stappen overslaan. Door het Belgische accent dat wordt gelegd, moeten we in staat zijn om vlot te communiceren en een hechte groep te vormen. Ik heb hier heel veel zin in."

Bij Lierse Kempenzonen moet Teunckens vooral de strijd aangaan met Jarno De Smet. Hij is de huidige nummer één en speelde dit seizoen al zestien wedstrijden.