De Sart blinkt uit bij KAA Gent: Heb me nog nooit beter gevoeld

De Sart blinkt uit bij KAA Gent: "Heb me nog nooit beter gevoeld"

06-01-2022 12:00
9

Julien De Sart (27) beleeft een mooi seizoen bij KAA Gent. Onder coach Hein Vanhaezebrouck is hij een belangrijke schakel geworden, maar dat vindt hij zelf geen verrassing. 

"Ik heb altijd geloofd in mezelf en in mijn kwaliteiten", benadrukt De Sart bij Het Nieuwsblad. "Toen ik bij Gent tekende, wist ik diep in mij zeker dat ik het niveau had voor een topclub. Ik tekende hier niet om op de bank te zitten, hè. Al had ik wel niet gedacht dat ik hier meteen elke match zou spelen. Maar intussen zit ik aan een 35-tal matchen. Het gaat ook steeds beter."

Het was duidelijk zijn: De Sart zit in de vorm van zijn leven. "In elk geval voelde ik me ­fysiek en mentaal nooit beter. Na drie jaar bij Kortrijk heb ik tegen mezelf gezegd: Je bent 26 jaar. Als je nu niet meer probeert om bij een ­topclub te spelen, dan mis je ambitie. Ik was zeker dat ik Kortrijk wilde verlaten. Ik voelde dat ik beter kon."

KAA Gent begint volgende week vrijdag al terug aan de competitie. Het speelt dan in eigen huis tegen KV Kortrijk, de ex-club van De Sart.