De Camargo over eventuele nieuwe rol: “Ik heb al één keer met de club gesproken

De Camargo over eventuele nieuwe rol: “Ik heb al één keer met de club gesproken"

06-01-2022 11:28

KV Mechelen speelt een uitstekend seizoen. Ze kunnen dan ook dromen van een Europees ticket. In het seizoen 2019-2020 werd Mechelen nog door de voetbalbond uitgesloten van Europees Voetbal. Als KV Mechelen toch een Europees ticket zou kunnen bemachtigen voor volgend seizoen, zal Igor De Camargo er niet zijn. Hij is aan zijn laatste maanden bezig als profvoetballer.

Hij hoopt nog volop te kunnen genieten van zijn laatste maanden als profvoetballer. "Elk moment is speciaal. Ik heb hier al met een paar jongens gesproken voor wie het hun eerste stage is, bij mij is het mijn laatste," vertelt de spits aan Sporza. Hij probeert deze stage dan ook volop te koesteren.

Laatste maanden
Het mogen dan wel zijn laatste maanden als profvoetballer zijn, toch lijkt de Braziliaanse Belg nog geen afscheid van het voetbal kunnen nemen. De Camargo droomt er namelijk van om zijn carrière te kunnen verder zetten als trainer. Het blijft niet bij enkel woorden. "Ik heb mijn UEFA-diploma al om trainer te worden", vertelt hij.

Gesprek met club
Hij beseft wel dat dit geen makkelijke klus wordt en beseft dat hij eerst nog wat ervaring zal moeten opdoen. Maar hij blikt vooruit en lijkt een plan te hebben. "Eerst wil ik veel informatie sprokkelen, daarna wil ik misschien wel assistent worden.” Het lijkt hem wel wat om bij KV Mechelen aan dit avontuur te beginnen. “Ik heb al één keer met de club gesproken, maar we zullen wel zien. Ik wil sowieso eerst een sabbatjaar nemen na 22 jaar als profvoetballer."

Positieve noot
Verder hoopt hij zijn laatste maanden met een positieve noot te kunnen beëindigen. De perfecte afsluiter en kers op de taart van zijn carrière: "Play-off I zou heel mooi zijn. We hebben genoeg kwaliteit om het te halen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie