Theate en Bologna spelen vandaag niet tegen Inter na corona-uitbraak

Theate en Bologna spelen vandaag niet tegen Inter na corona-uitbraak

06-01-2022 09:45 Laatste update: 10:12

Bologna FC en Arthur Theate zullen vandaag niet spelen tegen Internazionale. Er is bij beide ploegen een uitbraak van het corona-virus. De volksgezondheidsdienst van Bologna heeft de opdracht gegeven om alle wedstrijd- en trainingsactiviteiten van Bologna voor een periode van vijf dagen af te gelasten.

De club heeft daarom een verzoek ingediend bij de Serie A om ook de wedstrijd van zondag tegen Cagliari uit te stellen. De eerste wedstrijd van Theate in 2022 zal dus niet tegen de leiders in de Serie A zijn. Nochtans was Inter op woensdag al aangekomen in Bologna, maar de wedstrijd zal niet worden gespeeld.

Uitstel van zondag
Bologna heeft intussen op haar officiële website de plaatselijke voorschriften bekendgemaakt en heeft bijgevolg officieel om uitstel gevraagd van de wedstrijd tegen Cagliari op zondag. Dit is wat we lezen in de officiële nota van de rood-blauwe club: "Bologna Fc 1909 kondigt aan dat, naar aanleiding van de besmettingen aan Covid-19 gevonden in het team, de autoriteiten het volgende heeft bevolen: isolatie gedurende 7/10 dagen van de atleten die positief hebben gereageerd.

Het is zoals gewoonlijk gissen naar welke spelers positief getest hebben. Het is dus onduidelijk of onze landgenoot, Theate, het virus opgelopen heeft en dus in quarantaine moet.