Oyen wil doorbreken bij KRC Genk: 2022 moet mijn jaar worden

Oyen wil doorbreken bij KRC Genk: "2022 moet mijn jaar worden"

06-01-2022 08:45
5

Luca Oyen wil zich in 2022 tonen bij KRC Genk. De flankspeler liet dit seizoen al mooie dingene zien, maar hoopt vooral op meer speelminuten onder coach Bernd Storck. 

"Ik ga er alles aan doen opdat 2022 mijn jaar wordt", aldus Oyen bij Het Belang Van Limburg"Ik ben blij met de stappen die ik heb gezet. Ik kreeg vijf matchen op rij een kans om me te tonen en voelde me telkens goed in mijn vel. Ik maakte mijn acties met vertrouwen."

Oyen heeft dan ook veel vooruitgang geboekt. "Ik heb niet alleen aan kracht gewonnen, maar ga de duels ook slimmer aan. Omdat ik mijn ogen goed de kost heb gegeven om te zien wat ervaren spelers in bepaalde situaties doen. Ik pikte die dingen steeds makkelijker op en voelde al op training dat ik progressie maakte. Maar het is natuurlijk pas echt leuk als je dat ook tijdens een wedstrijd kan tonen."

KRC Genk heeft het hoe dan ook niet makkelijk in deze winterstop. De Limburgers kampen met zeven coronagevallen en hebben zelfs de oefenmatch tegen Fortuna Dusseldorf afgezegd.