Real Madrid bekert ternauwernood verder na nipte zege, Hazard geeft assist

05-01-2022 23:23
1

Real Madrid is er in navolging van FC Barcelona in geslaagd om de achtste finales van de Copa del Rey te halen. De Koninklijke zat geen moment in de wedstrijd tegen CD Alcoyano en leek af te stevenen op een verlenging, maar Marco Asensio en Isco zorgden tien minuten voor tijd voor de Madrileense zege: 1-3.

De bezoekers begonnen zeer ondermaats aan het duel met Alcoyano. Verder dan een handjevol mogelijkheden kwam Real Madrid niet, terwijl de thuisploeg fel van zich afbeet. Vlak voor rust zorgde Eder Militão - afgelopen zondag tegen FC Cádiz nog de schlemiel - voor de voorsprong met het hoofd. Alcayano was even van de leg, maar gebroken was de ploeg allerminst.

Sterker nog: Dani Vega bracht halverwege de tweede helft de spanning helemaal terug. Met een schitterend schot in de bovenhoek verschalkte hij Real-goalie Andriy Lunin. Een stunt leek in de maak en De Koninklijke leek al rekening te houden met een verlenging, toen Asensio zijn ploeg in veilige haven bracht. Met een schuiver van randje zestien en heel veel geluk tekende hij voor de 1-2. De assist kwam van Eden Hazard, die meteen na het doelpunt werd gewisseld. Een paar minuten later nam Isco het slotakkoord na een opvallende botsing voor zijn rekening.

Lang kan de koploper van La Liga niet stilstaan bij het duel met de derdedivisionist. Op 8 januari wacht de competitiewedstrijd tegen Valencia, terwijl vier dagen daarna het duel om de Spaanse Super Cup tegen FC Barcelona op het programma staat.