Geruchten worden serieus: Coutinho staat voor opvallende transfer

Geruchten worden serieus: Coutinho staat voor opvallende transfer

05-01-2022 18:28
1

Philippe Coutinho lijkt zijn gewenste transfer te krijgen. Aston Villa wil de Braziliaanse aanvaller tot het einde van het seizoen huren van FC Barcelona. De deal is nog niet rond.

Zowel Fabrizio Romano, Cadena COPE als Sky Sports meldt de interesse van Aston Villa in Coutinho. Volgens Sky Sports zijn in totaal vijf Premier League-clubs voor de aanvaller in de race. Coutinho wil voor het weekend de knoop doorhakken. Op de achtergrond worden onderhandelingen gevoerd met Barcelona, dat meerdere redenen heeft om Coutinho te lozen.

Coutinho kostte Barcelona rond de 160 miljoen euro en is daarmee de duurste aankoop ooit van de club. Hij scoorde in 105 wedstrijden 28 keer en heeft dus geen onuitwisbare indruk achtergelaten. Coutinho drukt met zijn salaris zwaar op de begroting en als hij de transfer naar Aston Villa (of naar een andere club) maakt, kan Barcelona de transfer van Ferrán Torres afronden. De spits is al vastgelegd, maar kan vanwege financiële beperkingen nog niet worden ingeschreven.

Coutinho werd door Barcelona al eens verhuurd aan Bayern München, waarmee hij kampioen werd, de Champions League en de Duitse Super Cup won.