CIES: De Bruyne is duurste dertiger, Lukaku, Tielemans en Saelemaekers in top 100

CIES: De Bruyne is duurste dertiger, Lukaku, Tielemans en Saelemaekers in top 100

05-01-2022 16:26

Een onderzoek van CIES Football Observatory zet enkele Rode Duivels in de top 100 van duurste voetballers. Real Madrid-uitblinker Vinícius Júnior voert de lijst aan.

Het CIES presenteert twee keer per jaar een lijst met de honderd meest waardevolle voetballers uit de beste vijf competities (Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk). Met een transferwaarde van 166,4 miljoen euro is Vinícius de koploper. Hij blijft Phil Foden (152,6) en Erling Haaland (142,5) nipt voor. De eerste Nederlander staat op de tiende plaats: Frenkie de Jong vertegenwoordigt een waarde van 115,2 miljoen euro.

Per positie zijn de hoogste waarden berekend voor doelman Gianluigi Donnarumma, centrale verdediger Rúben Dias, vleugelverdediger Alphonso Davies, verdedigende middenvelder Jude Bellingham, aanvallende middenvelder Florian Wirtz en aanvaller Vinícius. Kevin De Bruyne is de hoogst gewaardeerde speler van dertig jaar of ouder. Kylian Mbappé voert de lijst aan voor spelers met een aflopend contract.

Rode Duivels
Geen enkele Belg staat in de top 30. De meest waardevolle Rode Duivel is Romelu Lukaku met 79,3 miljoen euro. Alexis Saelemaekers is een verrassende naam die in het lijstje voorkomt, de flankspeler van AC Milan is volgens CIES 55,2 miljoen euro. Youri Tielemans staat net in de top 100 met een waarde van 50,3 miljoen euro. KDB is aldus zoals eerder gezegd de duurste dertiger met 54,6 miljoen euro.

De volledige top-twintig: