'Haaland en Raiola staan voor recordtransfer: totaalbedrag van 335 miljoen'

'Haaland en Raiola staan voor recordtransfer: totaalbedrag van 335 miljoen'

De club die aan de haal gaat met Erling Haaland moet diep in de buidel tasten. De Noorse spits is deze zomer weliswaar voor 75 miljoen euro los te weken bij Borussia Dortmund, maar de totale transferoperatie kan oplopen tot ruim 300 miljoen. Dat meldt L'Équipe.

Haaland maakte in de weken voor de winterstop een gefrustreerde indruk, maar Dortmund blijft hopen en is bereid het salaris van de 21-jarige spits te verdubbelen naar zestien miljoen euro per jaar. Met dat bedrag vermorzelt hij ploeggenoot Marco Reus, die op twaalf miljoen euro zit.

Toch heeft Haaland de beslissing om Dortmund te verlaten al genomen, melden diverse media. Vanaf de zomer treedt een vaste afkoopsom van 75 miljoen euro in werking. De grootste clubs van Europa, waaronder Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United en Paris Saint-Germain, willen Haaland dan overnemen.

Maar met de geëiste 75 miljoen euro zijn de geïnteresseerde clubs er nog lang niet: zaakwaarnemer Mino Raiola krijgt 20 miljoen euro aan commissies, vader Alf-Inge ontvangt zelfs 30 miljoen en het is de bedoeling dat Haaland een zesjarig contract gaat ondertekenen, tegen een jaarsalaris van 35 miljoen euro. Dat komt in totaal neer op 335 miljoen euro.

Haaland maakte in januari 2020 de overstap van Red Bull Salzburg naar Borussia Dortmund en scoorde 76 goals in 79 wedstrijden voor de Duitse club. Elke 81 minuten is het raak.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie