Sakamoto over zijn transfer naar KVO: Ik zal geen spijt hebben van mijn transfer

Sakamoto over zijn transfer naar KVO: "Ik zal geen spijt hebben van mijn transfer"

05-01-2022 22:00

KV Oostende haalt een nieuwe middenvelder binnen: Tatsuhiro Sakamoto. De Japanner heeft woensdagmiddag medische tests gepland bij de club. Als alles goed verloopt zal de middenvelder donderdag op huurbasis (met aankoopoptie) bij de club aansluiten. 

De Japanner ziet het avontuur bij de kustploeg helemaal zitten. Hij is zijn vorige club Cerezo Osaka erg dankbaar. "Ik heb besloten om naar KV Oostende te gaan in de Belgische eerste klasse. Allereerst wil ik Cerezo Osaka bedanken voor het accepteren van mijn uitdaging."

Cerezo Osaka
"Ik wil ook alle fans en supporters bedanken die me steeds gesteund hebben voor de TV,"vertelt Sakamoto op de officiële website van Cerezo Osaka. "Het is pas twee jaar geleden dat ik naar Cerezo Osaka verhuisde, maar dankzij de fans en de supporters die me altijd vooruit hebben gestuwd, de coach en zijn staf, en de spelers, ben ik van de club gaan houden."

Beslissende prestatie
"In het seizoen 2021 kon ik in het begin een aantal goede wedstrijden spelen, maar in de tweede helft van het seizoen kon ik zowel individueel als collectief niet de gewenste resultaten behalen." De middenvelder greep met zijn club net naast de titel. "Ik was teleurgesteld dat ik in een wedstrijd waarin de titel op het spel stond, geen beslissende prestatie kon leveren. Ik begon me af te vragen of ik door kon gaan."

Geen spijt
"In het midden van het seizoen, besefte ik dat ik op zoek was naar stabiliteit en besloot ik een nieuwe uitdaging aan te gaan op een nieuwe plaats." Hij lijkt zeker over zijn stuk en verheugd zich op het nieuwe avontuur bij Oostende. "Ik voel dat ik geen spijt zal hebben van mijn beslissing. Ik zal mijn best doen om Cerezo Osaka, die mij tot op dit punt hebben helpen opgroeien, te laten zien dat ik een of twee maten ben gegroeid!"