UPDATE: 'Ondanks hoge vraagprijs blijft Gent geloven in transfer van Cuypers'

UPDATE: 'Ondanks hoge vraagprijs blijft Gent geloven in transfer van Cuypers'

05-01-2022 08:16 Laatste update: 11-01-2022 22:00
38

KAA Gent wil zich deze winter nog versterken en heeft enkele spelers in het vizier. In die zoektocht naar versterking is het ook uitgekomen bij Hugo Cuypers, de aanvaller van KV Mechelen.

Met dat bericht komt Het Nieuwsblad naar buiten. Cuypers werd afgelopen zomer nog maar pas in huis gehaald door KV Mechelen, maar kan nu alweer vertrekken. Met zijn zes doelpunten en zeven assists maakte de aanvaller flink wat indruk op Gent, die de spits in huis hoopt te kunnen halen.

De kans is echter klein dat KV Mechelen Cuypers ook laat vertrekken. De club wil de aanvaller na amper een half seizoen nog niet laten gaan, tenzij het een serieus bedrag krijgt voor de spits. Dat hij nog een contract tot medio 2025 heeft bij KV Mechelen én het Griekse Olympiakos ook nog recht heeft op een deel van zijn volgende transfersom doet de waarde van Cuypers niet verlagen.

Bij KAA Gent zoekt men voorin nog naar een extra concurrent voor Laurent Depoitre, die een aflopend contract heeft. Vakoun Bayo, Darko Lemajic en Ilombé Mboyo wisten niet te overtuigen, terwijl Gianni Bruno kampt met blessureleed.

Update 8/1: Het ziet er niet meteen naar uit dat Gent de volgende bestemming van Cuypers wordt. De interesse vanuit de Ghelamco Arena bestaat wel degelijk, maar KV Mechelen is niet van plan om haar revelatie uit de heenronde zomaar af te geven. Het bestuur van Malinwa heeft dan ook een stevige vraagprijs van vijf miljoen euro op zijn hoofd geplakt.

Daar is Gent behoorlijk van geschrokken, in die mate zelfs dat het zeer onwaarschijnlijk is dat De Buffalo's zullen doorduwen voor Cuypers. De gefnuikte overgang van Alessio Castro-Montes speelt daar ook een bepalende rol in. Genoa FC had een bod van zes miljoen euro neergelegd voor de vleugelspeler, maar die ziet geen graten in een overstap naar de kelder van de Serie A. Dat betekende een streep door de financiële rekening van Gent. 

Update 11/1: Ondanks de torenhoge vraagprijs van vijf miljoen euro voor Cuypers blijft Gent niet bij de pakken zitten. Volgens Het Laatste Nieuws kijken Michel Louwagie en Ivan De Witte nu even de kat uit de boom, maar dat sluit niet uit dat er later deze maand toch nog een akkoord uit de bus komt met KV Mechelen. Eerst en vooral lijkt het zaak om fondsen vrij te maken, eventueel dankzij een verkoop van Castro-Montes.