Schreuder van Barcelona naar Club Brugge: 'Wil weer eigen baas zijn'

Schreuder van Barcelona naar Club Brugge: 'Wil weer eigen baas zijn'

5 januari - 08:30
3

Alfred Schreuder vindt zijn aanstelling bij Club Brugge 'een mooie kans'. De Nederlandse coach genoot van zijn tijd bij FC Barcelona als assistent-trainer, maar is blij dat hij nu weer op eigen benen kan staan.

Maandag werd Schreuder aangesteld als trainer van Club Brugge. De 49-jarige coach moet, een aantal maanden na zijn Barça-exit, de naar AS Monaco vertrokken Philippe Clement opvolgen. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertrelt Schreuder wat hij in Catalonië allemaal leerde van trainer Ronald Koeman. "Hoe Ronald op topniveau omging met spelers", legt de Barnevelder uit. "En zijn kalmte onder de immense druk."

"Ja, het was mooi en goed om Ronald bij Barcelona te assisteren. Maar ik wist ook: hierna wil ik weer eigen baas zijn. Club Brugge is nu een mooie kans", vindt Schreuder, die bij Club Brugge samen gaat werken met Noa Lang. De twee troffen elkaar al bij Ajax, waardoor Schreuder weet hoe hij met de aanvaller om moet gaan. "Het is altijd een combinatie van vrijheid en verantwoordelijkheid geven."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie