Eriksen droomt van WK in Qatar: Kan dan bewijzen dat dit iets eenmaligs was

Eriksen droomt van WK in Qatar: "Kan dan bewijzen dat dit iets eenmaligs was"

Christian Eriksen hoopt met Denemarken actief te zijn op het WK in Qatar. Dat heeft de 29-jarige middenvelder als doel gesteld voor zichzelf. Eriksen benadrukt daarbij dat zijn hart geen obstakel zal vormen.

Bijna acht maanden geleden speelde Eriksen op het EK zijn laatste officiële wedstrijd, tegen Finland. De 109-voudig international zakte toen in elkaar door een hartstilstand. Inmiddels staat Eriksen weer op het veld. Hij is alleen wel clubloos. Dat weerhoudt de creatieveling er niet van om mooie doelen te stellen voor zichzelf. "Mijn doel is om te spelen op het WK in Qatar", vertelt Eriksen in een groot interview met DR1.

"Daar in actie komen is wat ik voor ogen heb, daar stel ik me op in. Het is een doel en een droom van me", vervolgt de oud-Ajacied. "Of ik in de selectie opgenomen word, is een verhaal. Ik droom er alleen van om terug te keren op dat niveau. Ik weet zeker dat ik het nog kan, ik voel me niet anders. Fysiek voel ik me top."

Eriksen is vastberaden. "Ik ga weer spelen en bewijzen dat ik terug kan keren op niveau. Het zou geweldig zijn om me weer bij het nationale team te laten zien en te spelen in Parken (het stadion van de Deense ploeg, red.). Dan kan ik ook bewijzen dat dit iets eenmaligs was, het gaat niet opnieuw gebeuren. De bondscoach zal mijn niveau moeten beoordelen. Mijn hart is echter geen obstakel."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie