'Napoli raakt captain definitief kwijt na duizelingwekkend MLS-aanbod'

'Napoli raakt captain definitief kwijt na duizelingwekkend MLS-aanbod'

04-01-2022 20:30
3

Lorenzo Insigne gaat komende zomer definitief vertrekken naar de MLS, verzekert transferexpert Fabrizio Romano. De transfervrije Napoli-captain staat op het punt om een contract voor 5,5 jaar tekenen bij Toronto FC.

Op drie verhuurperiodes na, speelt Insigne zijn hele profcarrière al voor Napoli. Daar gaat over een half jaar echter verandering in komen: de dertigjarige Italiaan zal dan onder contract staan bij Toronto. Het is de bedoeling dat Insigne deze week nog gaat tekenen in Canada.

Over het salaris van de 53-voudig international wordt nu niks gemeld. Eerder werd er echter gesproken over een loon van tussen de negen en elf miljoen euro per jaar. Napoli kon en wilde Insigne niet meer dan 3,5 miljoen euro per jaar betalen.

Voor de nummer drie van de Serie A is het transfervrije vertrek van Insigne slecht nieuws. De kleine aanvaller was de laatste jaren een vaste waarde bij Napoli en is zelfs uitgegroeid tot vaste aanvoerder. Dit seizoen was Insigne goed voor vier goals en vijf assists in vijftien Serie A-duels.