Alternatieve sanctie voor Genk en Waasland-Beveren na discriminerende spreekkoren

Alternatieve sanctie voor Genk en Waasland-Beveren na discriminerende spreekkoren

04-01-2022 19:30
6

Zowel KRC Genk als Waasland-Beveren hebben een alternatieve sanctie gekregen van de discriminatie- en racismekamer van de voetbalbond. Aanleiding voor deze sanctie waren anti-Waalse gezangen in hun stadions. 

Bij Genk dateren de feiten van 1 december. Toen speelde Genk een bekerwedstrijd tegen Club Brugge. De supporters van Waasland-Beveren misdroegen zich dan weer op 19 november. Toen speelde de club een competitiewedstrijd tegen Moeskroen. 

Beide supportersgroepen scandeerden anti-Waalse slogans, zoals “les Wallons c’est du caca”. En in het geval Genk kwam daar ook nog “Alle boeren zijn homo” bij. Het zijn spreekkoren die voor de voetbalbond niet door de beugel kunnen. Dat meldt Het Nieuwsblad

Beide clubs krijgen een alternatieve straf opgelegd. Die houdt onder meer in dat ze een creatieve campagne op poten moeten zetten tegen discriminerende en racistische spreekkoren en beledigingen. Indien de clubs tegen 15 maart niet kunnen bewijzen dat ze actie hebben ondernomen, krijgen ze een boete van 5.000 euro.