Eriksen dankbaar: Het was gek, ik verwachtte niet dat mensen dit zouden doen

Eriksen dankbaar: "Het was gek, ik verwachtte niet dat mensen dit zouden doen"

Christian Eriksen is bijzonder dankbaar voor alle steun die hij in de laatste maanden ontvangen heeft. De momenteel clubloze middenvelder zakte in elkaar tijdens het EK-duel met Finland en dat maakte een hoop los in de wereld.

Woensdag komt een groot interview van Eriksen met het Deense DR1 uit. Een dag eerder deelt de 109-voudig international een preview via Twitter. "Het is geweldig dat zo veel mensen een noodzaak voelden om mij te schrijven of bloemen te sturen", blikt Eriksen terug op de periode na zijn hartstilstand. "Het heeft op zó veel mensen invloed gehad. Ze voelden zich geroepen om dat aan mij en mijn familie te laten weten. Dat maakt me erg blij. In het ziekenhuis bleven ze maar zeggen dat ik weer nieuwe bloemen had gekregen. Dat was gek, want ik verwachtte niet dat mensen dit zouden doen omdat ik voor vijf minuten dood was."

"Het was best bizar, maar het was erg aardig van iedereen", gaat Eriksen verder. "Het ontvangen van deze steunbetuigingen heeft me echt geholpen. Er zijn nog steeds mensen die mij schrijven. De mensen die ik persoonlijk tegen het lijf liep, heb ik bedankt. Dat heb ik ook gedaan bij de dokters, mijn teamgenoten en hun families. Maar alle fans die duizenden brieven, e-mails en bloemen verstuurden, wil ik nogmaals bedanken."

Toen Eriksen met Denemarken tegenover Finland stond in de eerste groepswedstrijd van het EK, sloeg het noodlot toe: de oud-Ajacied zakte in elkaar. Inmiddels is duidelijk geworden dat de creatieveling terug kan keren in het topvoetbal. Het contract van Eriksen bij Internazionale is echter wel ontbonden, omdat het in Italië niet is toegestaan om met een ICD-kastje te voetballen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie