Corryn (ex-Anderlecht) weer dicht bij vertrek: “Mijn keuze bleek de verkeerde”

Corryn (ex-Anderlecht) weer dicht bij vertrek: “Mijn keuze bleek de verkeerde”

04-01-2022 17:21
4

Milan Corryn maakte afgelopen zomer de overstap van AS Trencin naar het Poolse Warta Poznan. Hij tekende er een contract voor twee seizoenen, maar het ex-Anderlecht-talent lijkt alweer te vertrekken. Vorige zomer werd hij nog genoemd bij Standard Luik.

Corryn is momenteel aan het herstellen van een operatie aan de knie en sprak met Het Laatste Nieuws over zijn situatie. “Mijn keuze bleek de verkeerde. Poznan is een leuke, grote stad, maar op clubniveau is er geen match. We begonnen wel goed aan het seizoen met een 5 op 9 en pakten punten tegen ploegen die vorig seizoen aan de kop speelden.”

De resultaten gingen echter bergaf. “Maar na wedstrijd vier, waarin ons een voorsprong onterecht werd ontnomen door de VAR tegen Legia Warschau (0-2 verlies red.), ging het alsmaar verder bergaf. Ik gaf de assist voor dat afgekeurde doelpunt nadat ik een week eerder twee keer had gescoord, maar kon daarna ook mijn eigen niveau niet op peil houden.”

Corryn heeft geen goed gevoel meer bij Warta Poznan. “De resultaten gingen achteruit en daarmee ook de sfeer in de ploeg en binnen de club. Er heerst weinig positivisme en dat heeft ook z'n effect op de spelers. Ik hecht als voetballer veel belang aan mijn gevoel en dat zit gewoon niet goed, want ook de spelstijl ligt me niet.”

Een vertrek lijkt aanstaande voor de grootverdiener. “Omdat ik niet gelukkig was, ging ik in dialoog met het bestuur en zij waren bereid om mee te werken aan een oplossing. Ik ben hier de best betaalde speler en heb de indruk dat ze zich al hebben neergelegd bij de degradatie. Mijn contract zou sowieso te zwaar zijn voor de tweede klasse.”