OFFICIEEL: Southampton reageert, derde Premier League-overname een feit

OFFICIEEL: Southampton reageert, derde Premier League-overname een feit

4 January - 15:35 Laatste update: 16:56
2

Na Newcastle United en West Ham United staat ook Southampton op het punt om overgenomen te worden. Volgens Sky Sports komen The Saints voor circa 120 miljoen euro in Servische handen.

De Chinees Gao Jisheng is nu nog de eigenaar van Southampton, maar zal zijn meerderheidsbelang binnenkort overdragen aan Dragan Solak. De Servische mediatycoon is na een lange zoektocht uit de bus gekomen als nieuwe eigenaar. Volgens Sky Sports streeft Solak het Manchester City-model na: hij gaat volgens de berichtgeving op zoek naar andere clubs in het buitenland, die uiteindelijk ook overgenomen moeten worden en aan het Southampton-netwerk toegevoegd worden.

Als de overname eenmaal rond is, is dat de derde achtereenvolgende in de Premier League. Newcastle United werd in één klap één van de rijkste clubs ter wereld, nadat het in Saudi-Arabische handen kwam. West Ham United volgde niet lang daarna met een overname door Tsjechische investeringsgroep.

Update: De overname van Southampton is helemaal rond. Luttele uren na de scoop van Sky Sports heeft de huidige nummer veertien van Engeland bevestigd dat er een 'new era' is aangebroken. Solak stapt met zijn bedrijf Sport Republic in bij The Saints

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie