OFFICIEEL: Njengo (ex-KRC Genk) transfervrij naar Lokeren-Temse

OFFICIEEL: Njengo (ex-KRC Genk) transfervrij naar Lokeren-Temse

04-01-2022 12:43

SC Lokeren-Temse verwelkomt Leopold Njengo. De nieuwkomer trainde al een tijdje mee met de hoofdmacht, maar is nu ook daadwerkelijk inzetbaar. De Antwerpenaar speelde vroeger nog bij Oud-Heverlee Leuven en bij de jeugd van KRC Genk.

De linksbuiten genoot zijn jeugdopleiding bij Genk. Onder trainer Frank Vercauteren trainde hij geregeld mee met de A-kern. Toen Vercauteren vervangen werd door Mario Been stond hij minder in ‘the picture’. Ene Leandro Trossard, leeftijds- en positiegenoot eiste toen alle aandacht.

Wit-Rusland
Later speelde hij nog bij de U21 van KVC Westerlo en OH Leuven. Nadien verkastte hij naar FC Slavia Mozyr uit de Wit-Russische hoogste klasse, waar hij maar een beperkt aantal keer in actie kwam. Njengo komt transfervrij over van de Wit-Russische club en trainde al geruime tijd mee met de kern van KSC Lokeren-Temse. De club laat weten dat hij de groep dus al door en door kent en onmiddellijk inzetbaar is.

Wedstrijdritme
Hij is er naar eigen zeggen helemaal klaar voor. “Ik kijk er echt naar uit om met Lokeren-Temse aan de slag te gaan. Ik ben fysiek helemaal in orde, het ontbreekt me alleen wat aan wedstrijdritme.” Hij haalt ook even de impact van de pandemie aan, hij heeft er naar eigen zeggen de vruchten van geplukt. Even rust deed goed. “Voor mij is het uitstel door corona eigenlijk een beetje een ‘goede zaak’. Nu kan ik in de oefenwedstrijden competitie ritme opdoen.”