Vrancken is de nieuwe 'oudstrijder', Kompany duikt top vijf binnen

Vrancken is de nieuwe 'oudstrijder', Kompany duikt top vijf binnen

04-01-2022 13:00 Laatste update: 20:30
3

De Jupiler Pro League is twee meubelstukken kwijt. Francky Dury verdween na tien jaar bij Zulte Waregem, terwijl Philippe Clement na 2,5 jaar voor AS Monaco koos. Het rijtje van langst zittende coaches ziet er nu dan ook heel anders uit dan een maandje geleden. 

Wouter Vrancken is nu met een grote voorsprong de langst zittende coach in de Jupiler Pro League. Op het moment van dit schrijven zit hij drie jaar, vier maanden en veertien dagen op zijn troon. Het verschil met de 'achtervolgers' is bijzonder groot.

Amper vijf coaches uit de huidige 1A zitten al langer dan een jaar bij hun club. Felice Mazzu is één jaar en zeven maanden coach van Union en staat daarmee op de tweede plaats. Daarna volgen Marc Brys en Alexander Blessin, allebei met anderhalf jaar.

Vincent Kompany duikt de top vijf in: hij is officieel één jaar en vier maanden coach van Anderlecht. Hein Vanhaezebrouck is nu één jaar en één maand terug bij KAA Gent en is meteen ook de laatste coach die het al meer dan een jaar volhoudt. De Jupiler Pro League een trainerskerkhof? De cijfers lijken dat toch te bevestigen. 

Er werden dit seizoen voorlopig al acht trainers vervangen in de Jupiler Pro League, al was dat niet altijd door een ontslag. Luka Elsner, Jordi Condom en Clement vertrokken zelf. Peter Maes, Mbaye Leye, Yves Vanderhaeghe, John van den Brom en Francky Dury kregen wel hun C4.