OFFICIEEL: Kortrijk laat Amerikaan nu ook definitief los, tot vreugde van Losada

OFFICIEEL: Kortrijk laat Amerikaan nu ook definitief los, tot vreugde van Losada

04-01-2022 10:43 Laatste update: 10:54
2

KV Kortrijk heeft definitief afscheid genomen van Brendan Hines-Ike. Een gehele verrassing is dat niet, aangezien de Amerikaan al ruim een half jaar aan de slag is bij DC United. Die stelt zijn definitieve transfer overigens op een bijzondere manier voor. 

Weldra zal DC United Hines-Ike 'voorstellen', zo valt af te leiden uit de sociale media van de club, al kennen de lokale fans hem natuurlijk al langer. Sinds maart 2021 voetbalt de verdediger al op huurbasis bij de club. De nu 27-jarige Amerikaan was voordien ruim twee jaar actief bij Kortrijk. Daar verscheen hij 45 keer aan de aftrap in de Jupiler Pro League, al zat hij er ook geregeld op de bank.

De manier waarop DC United de deal rond Hines-Ike heeft aangekondigd, doet de wenkbrauwen rijzen. Het media-team van de club vond er niets beters op dan een ketchupfles te posten met de naam 'Hines' in, uiteraard een grappige verwijzing naar het merk Heinz. Rond dit tijdstip zou DC United het nieuws officieel maken. In Washington werkt Hines-Ike overigens samen met Hernan Losada, de ex-coach van Beerschot.