OFFICIEEL: Beerschot hoopt op jeugdinternational Rigo om degradatie te ontlopen

OFFICIEEL: Beerschot hoopt op jeugdinternational Rigo om degradatie te ontlopen

04-01-2022 10:06 Laatste update: 10:08
1

K. Beerschot V.A. geeft zich nog niet gewonnen in de degradatiestrijd. De Ratten zullen een waar huzarenstukje moeten afwerken om zich nog te redden in de Jupiler Pro League, maar zijn vastbesloten om er het beste van te maken. Dante Rigo moet daarbij helpen. De gewezen jeugdinternational komt over van PSV Eindhoven.

Het nieuws rond Rigo zat al een tijdje in de pijplijn, aangezien onze landgenoot zich snel zou aansluiten op de winterstage van Beerschot. De Antwerpenaren hebben zijn transfer nu ook officieel aangekondigd. Rigo ondertekende in eerste instantie een contract tot het einde van het seizoen op het Kiel, al is er een optie opgenomen om daar nog een extra jaartje aan vast te knopen.

Met Rigo haalt Beerschot een Belgische middenvelder in huis die zich vooral in Nederland heeft ontwikkeld. Al op zijn tiende verruilde hij de jeugdreeksen van Lierse SK voor die van PSV. Daar stootte hij door tot het eerste elftal, waarvoor hij elf keer mocht aantreden. Het merendeel van zijn wedstrijden betwistte Rigo echter in de tweede klasse van onze noorderburen, waar het beloftenelftal van PSV actief is.

Overigens zette Rigo zich ook als jeugdinternational op de kaart. Zo maakte hij deel uit van de generatie die brons veroverde op het WK U17 in 2015, net als onder meer Dante Vanzeir en Wout Faes.