OFFICIEEL: Union versterkt haar achterhoede met lange Japanner op huurbasis

OFFICIEEL: Union versterkt haar achterhoede met lange Japanner op huurbasis

04-01-2022 09:43 Laatste update: 09:55
1

Royal Union Saint-Gilloise beleeft ongetwijfeld ook de eerste dagen van het nieuwe jaar op een wolk. Ondanks de volledig onverhoopte leidersplaats in de Jupiler Pro League is de promovendus echter niet van plan om de teugels te vieren. Mogelijk is er al een Japanse winterversterking op komst, doet een mysterieuze boodschap vermoeden.

Op het Twitter-profiel van Union verscheen dinsdagochtend een korte, maar opmerkelijke boodschap. In enkele Japanse tekens kondigde de Brusselse koploper nieuws aan. 'Zeer binnenkort', staat er te lezen, vergezeld door een zandlopertje en een Japanse vlag. Het zou in de lijn der verwachtingen liggen mocht Union vandaag nog een Japanse nieuwkomer voorstellen.

Naar verluidt zou het wel eens om Koki Machida kunnen gaan. Dat is een lange (1,90 meter) verdediger van Kashima Antlers, waar hij een vaste waarde is in de as van de defensie. In 2021 speelde Machida er zowat elke minuut. Er doen geruchten de ronde dat hij voor achttien maanden gehuurd zal worden door Union, maar dat nieuws is nog niet bevestigd. Machida lijkt ook aanvallend een interessante kracht: vorig jaar scoorde hij liefst vijf keer.

Union heeft al een aangename ervaring opgedaan met Japans bloed. Vorige zomer slaagde het er via Brighton & Hove Albion in om Kaoru Mitoma naar het Dudenpark te lokken. De flitsende vleugelaanvaller is sindsdien erg belangrijk gebleken voor Felice Mazzu en co, met onder meer vijf doelpunten en twee assists.

Update: Na een kwartiertje nagelbijten mogen de Union-fans nu opgelucht ademhalen: het gaat wel degelijk om Machida. De Belgische koploper heeft het nieuws van zijn transfer officieel bevestigd. Union neemt Machida in eerste instantie voor achttien maanden op huurbasis over van Kashima Antlers, al heeft het naar eigen zeggen ook een aankoopoptie bedongen.