'Holzhauser slaat interesse uit Midden-Oosten af om Beerschot in 1A te houden'

'Holzhauser slaat interesse uit Midden-Oosten af om Beerschot in 1A te houden'

04-01-2022 08:59 Laatste update: 09:05
6

K. Beerschot V.A. staat voor een aartsmoeilijke klus in 2022. In de veertien wedstrijden die het nog rest in de Jupiler Pro League, moet het op zijn minst een achterstand van tien punten goedmaken op RFC Seraing, anders volgt onverbiddelijk de degradatie. Op Raphaël Holzhauser zullen De Ratten alvast kunnen blijven rekenen.

De Oostenrijkse spelmaker staat te boek als de sterspeler van Beerschot, al was het najaar van 2021 duidelijk minder dan zijn debuutseizoen op het hoogste niveau. Toch blijft hij één van de bepalende figuren op het Kiel. Volgens Gazet van Antwerpen zal Holzhauser dat ook minstens tot komende zomer blijven. Nochtans zou er aan zijn mouw getrokken worden vanuit het Midden-Oosten.

Enkele clubs daar zouden erover nadenken om hem een lucratief contract voor te schotelen, al viel er voorlopig nog niets concreets uit de bus. Dat hoeft ook niet meer, want de makelaar van Holzhauser heeft laten verstaan dat zijn cliënt hoe dan ook nog een half jaar bij Beerschot actief blijft. Als de paars-witten zich alsnog weten te redden, wil de linkspoot daar een belangrijke bijdrage toe geleverd hebben.

Holzhauser stond op de laatste speeldag voor de winterstop nog in het oog van de storm. Bij de 0-7-rammeling tegen RSC Anderlecht besloot de spelverdeler plots, op eigen initiatief, als laatste man te gaan spelen. Na afloop van de partij gaven zowel zijn medespelers als trainer Javier Torrente aan dat niemand hem die opdracht had gegeven. Intussen lijken de plooien tussen Holzhauser en Torrente weer glad gestreken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s