Sevilla laat Real Madrid toch zweten, hattrick Mbappé bij bekerwinst PSG

Sevilla laat Real Madrid toch zweten, hattrick Mbappé bij bekerwinst PSG

03-01-2022 23:20

De spanning lijkt toch terug te keren in de top van de Primera División. Koploper Real Madrid struikelde op Nieuwjaarsdag over Getafe en bood achtervolger twee kansen om weer in de buurt te komen: de Andalusiërs hebben maandagavond de eerste gegrepen, in de derby tegen Cádiz. Paris Saint-Germain heeft tegelijkertijd de laatste zestien van de Coupe de France bereikt.

Cádiz-Sevilla 0-1
De nummer twee van Spanje had net als Real Madrid moeite om weer warm te draaien na de Kerstvakantie en bleef lange tijd op 0-0 steken tegen de nummer voorlaatst. Lucas Ocampos bleek echter de reddende engel: de Argentijnse nummer 5 passeerde na een uur spelen doelman Jeremías Ledesma in de korte hoek en bezorgde Sevilla alsnog een 0-1 zege. De ploeg van Julen Lopetegui komt op vijf punten van Real Madrid en heeft dus nóg een wedstrijd tegoed. Het onderlinge resultaat is vooralsnog wel in het voordeel van De Koninklijke.

Vannes OC-Paris Saint-Germain 0-4
Paris Saint-Germain heeft zijn eerste wedstrijd van 2022 gewonnen. De Parijse miljoenenploeg is ten koste van vierdedivisionist Vannes OC door in de Franse beker. Lionel Messi en Neymar ontbraken, Kylian Mbappé nam – geflankeerd door Xavi Simons en Georginio Wijnaldum – de honneurs waar. Na de openingstreffer van Presnel Kimpembe maakte Mbappé tussen minuut 59 en 76 een zuivere hattrick. Zijn tweede treffer, na een steekpass van Xavi Simons was de mooiste.