FC Barcelona heeft weer dubbel COVID-nieuws: Ferran blijkt positief na presentatie

FC Barcelona heeft weer dubbel COVID-nieuws: Ferran blijkt positief na presentatie

03-01-2022 20:45

Het toch al gehavende FC Barcelona blijft worstelen met COVID-19, maken de Catalanen maandagavond bekend via de officiële kanalen. Pedri én nieuwkomer Ferran Torres hebben een positieve test afgelegd.

De twee waren zondagavond ook al niet van de partij tijdens het bezoek aan Real Mallorca – de wedstrijd waarin Luuk de Jong uitgroeide tot matchwinner – en moeten voorlopig in isolatie blijven. De Golden Boy en de van Manchester City overgenomen aanvaller, die maandag nota bene officieel gepresenteerd werd, verkeren wel in goede gezondheid, laat Barça weten.

Aangezien er woensdag alweer voor de Copa del Rey gespeeld moet worden tegen Linares Deportivo en daarna het competitieduel met Granada én de Supercopa-clash met Real Madrid volgen, blijven de zorgen groot voor trainer Xavi. Hij kon op Mallorca ook al niet beschikken over onder meer Memphis Depay, Dani Alves, Sergio Busquets, Jordi Alba en Gavi. Spaanse voetbalclubs kunnen niet zomaar wedstrijd uit laten stellen vanwege de strenge reglementen: als een club minstens één keeper, vijf spelers uit de A-selectie en dertien spelers in totaal af kan vaardigen, moet er 'gewoon' gevoetbald worden.