Manchester United raakt op Old Trafford ongeslagen status onder Rangnick kwijt

03-01-2022 20:31

Manchester United heeft op de vroege maandagavond verzuimd om van de zevende naar de vijfde plek in de Premier League te springen. Wolverhampton Wanderers deed op Old Trafford nauwelijks onder voor de gastheren en boekte laat in de wedstrijd een niet onverdiende 0-1 zege.

Bij de thuisploeg zat Donny van de Beek op de bank en mocht Phil Jones na twee jaar van slepend blessureleed voor het eerst in lange tijd weer in de hoofdmacht spelen. De centrale verdediger was op slag van rust belangrijk, nadat Francisco Trincão gevaarlijk dreigde te worden. Eerder in de wedstrijd had David de Gea al uitgepakt met een knappe save na een afstandspoging van Rúben Neves.

Hoewel het lange tijd 0-0 bleef, hing een doelpunt in de lucht. Beide teams losten een waarschuwingsschot, met de slotfase op komst. Bruno Fernandes trof de lat, Romain Saïss deed hetzelfde namens Wolves en tussendoor werd een treffer van Cristiano Ronaldo afgekeurd wegens buitenspel. Van de Beek zag vanaf de kant toe hoe de sterk keepende De Gea tien minuten voor tijd alsnog moest capituleren, na een verdekte schuiver van João Moutinho: 0-1.

The Mancunians kwamen niet meer aan een slotoffensief toe en konden hun eerste nederlaag onder Ralf Rangnick niet meer voorkomen: Fernandes probeerde het diep in blessuretijd nog met een vrije trap, maar stuitte op landgenoot José Sá. Manchester United blijft op vier punten van nummer vier Arsenal staan, maar hebben nog wel één wedstrijd tegoed. Rode Duivel Leander Dendoncker moest zich tevreden stellen met een late invalbeurt in minuut 88.