'Pirlo biedt zichzelf aan bij Polen, ook naam Advocaat doet de ronde'

'Pirlo biedt zichzelf aan bij Polen, ook naam Advocaat doet de ronde'

03-01-2022 16:39
0

De kans bestaat dat België in de UEFA Nations League te maken krijgt met Andrea Pirlo. De Italiaan heeft zijn diensten aangeboden bij de Poolse bond, melden media in dat land.

Het Poolse Sport meldt dat het management van Pirlo in gesprek is met de nationale bond om bondscoach te worden. Niet alleen Pirlo wordt genoemd, ook de namen van Fabio Cannavaro, Avram Grant, Ante Cacic en zelfs Dick Advocaat komen voorbij. Advocaat was onlangs nog bondscoach van Irak en in het verleden ook actief als bondscoach van de Rode Duivels.

Vorige week maakte de Poolse bond het vertrek van Paulo Sousa bekend, die begin vorig jaar werd aangesteld als bondscoach. Polen is nu op zoek naar een opvolger en praat naar verluidt met meerdere kandidaten, waaronder Pirlo. De Italiaan stond in het seizoen 2020/2021 aan het roer bij Juventus, maar werd daar al na een jaar ontslagen.

Mocht Pirlo de nieuwe bondscoach van Polen worden, dan neemt hij het in de UEFA Nations League twee keer op tegen de Rode Duivels. De ploeg van Roberto Martinez is ook gekoppeld aan Nederland en Wales.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie