OFFICIEEL: Amerikaans toptalent Pepi kiest voor Augsburg na miljoenenkaping

OFFICIEEL: Amerikaans toptalent Pepi kiest voor Augsburg na miljoenenkaping

03-01-2022 17:00
1

Niet Ajax, Sampdoria, of VfL Wolfsburg is de nieuwe club van Ricardo Pepi, maar FC Augsburg. De Bundesliga-club heeft de transfer met succes gekaapt en de Amerikaan voor 4,5 jaar vastgelegd.

Heel wat clubs waren in de race voor Pepi, maar haakten al snel af na het horen van de vraagprijs van FC Dallas, Pepi's oude club. Wolfsburg ging wel voor zijn komst en was dicht bij een deal met Dallas, maar op het laatste moment kaapte Augsburg de deal. De club heeft een Amerikaanse investeerder en verpulverde het aanbod van Wolfsburg. Augsburg betaalt iets minder dan twintig miljoen euro, een recorddeal voor Dallas.

"We zijn verheugd dat Ricardo heeft besloten om naar Augsburg te verhuizen, ondanks de interesse van talloze internationale topclubs", zegt technisch directeur Stefan Reuter van Augsburg. "We hebben hem een duidelijk sportief perspectief kunnen laten zien voor zijn verdere ontwikkeling, wat hem overtuigde. We zijn ervan overtuigd dat hij zich in Augsburg zal blijven ontwikkelen en dat we de komende jaren veel plezier zullen beleven aan elkaar."

"Het was mijn droom om na het laatste MLS-seizoen naar Europa te verhuizen", zegt Pepi zelf. "Het was indrukwekkend hoeveel de leiding van Augsburg me probeerde te helpen. Vanaf het allereerste moment had ik het gevoel dat Augsburg de juiste club voor mij was."