UPDATE: Schreuder aangekomen op winterstage Club Brugge in Spanje

UPDATE: Schreuder aangekomen op winterstage Club Brugge in Spanje

03-01-2022 18:33 Laatste update: 20:00
29

Club Brugge heeft al snel na het vertrek van Philippe Clement een vervanger voorgesteld. Het heeft Alfred Schreuder aangetrokken, die Blauw-Zwart aan de titel moet helpen.

Dat meldt Club Brugge via de officiële kanalen. Schreuder vervangt Clement, die besloot om richting AS Monaco te verhuizen. De Nederlander zat sinds oktober zonder club na zijn ontslag bij FC Barcelona, waar hij de assistent was van trainer Ronald Koeman. Bij Club Brugge krijgt hij nu de taak om de titel te pakken en te presterenin de Beker van België.

Voor de 49-jarige Schreuder is het pas zijn derde klus als hoofdtrainer. Eerder was hij ook al als T1 aan de slag bij FC Twente en het Duitse Hoffenheim. Als assistent-trainer heeft de Nederlander wel al flink wat ervaring. Zo werkte hij onder andere samen met Erik Ten Hag (Ajax), Julian Nagelsmann (TSV Hoffenheim) en Koeman (FC Barcelona).

Bij Club Brugge komt Schreuder drie landgenoten tegen. Hij zal er samenwerken met de Nederlanders Ruud Vormer, Bas Dost en Noa Lang. Hij wordt tevens ook de zevende Nederlander die hoofdtrainer mag zijn bij Blauw-Zwart. De laatste was Adrie Koster.

UPDATE: Schreuder is nu ook gearriveerd in Spanje, waar Club Brugge op winterstage is. Dat maakte Blauw-Zwart zelf bekend via haar sociale mediakanalen.