'Boekhouding Lommel kleurt donkerrood, al maakt City Group zich geen zorgen'

'Boekhouding Lommel kleurt donkerrood, al maakt City Group zich geen zorgen'

03-01-2022 11:46
1

Wie gedacht had dat Lommel SK de Belgische voetbalhemel zou bestormen na de overname vanuit Manchester City, komt bedrogen uit. In het tweede seizoen onder het nieuwe gesternte staan de Limburgers pas voorlaatste in Eerste Klasse B. Bovendien kleuren de financiële cijfers donkerrood, al is dat naar verluidt ingecalculeerd.

Volgens Het Belang van Limburg heeft de aandeelhoudersvergadering op het einde van 2021 een negatieve boekhouding naar buiten gebracht. In totaal heeft Lommel over het hele boekhoudkundige jaar 7.769.460 euro verlies geleden. Voornamelijk de hogere personeelskosten zijn daarvan de oorzaak. Op anderhalf jaar tijd zijn die verdrievoudigd in Noord-Limburg.

Toch hoeven de supporters zich geen zorgen te maken. Integendeel, eigenaar City Football Group kondigde aan het begin van de overname al aan dat het zo zou verlopen. Pas vanaf het vierde jaar verwacht de Engelse bestuursgroep winst te maken. Die moet er vooral komen dankzij lucratieve uitgaande transfers. CFG stalde de voorbije transferperiodes dan ook een heleboel talentvolle jongeren in Lommel.

Naast dat financiële plaatje is uiteraard ook het sportieve van belang. Op dat vlak zal Lommel begin 2022 wel een inhaalbeweging moeten maken. Het sloot het vorige jaar namelijk af als zevende in Eerste Klasse B, met amper twee punten voorsprong op hekkensluiter Excelsior Virton. Aan het einde van de rit degradeert de laatste rechtstreeks naar de amateurreeksen.