Raes: Heb Martinez nooit iets horen zeggen waarvan ik dacht: Hm, interessant

Raes: "Heb Martinez nooit iets horen zeggen waarvan ik dacht: "Hm, interessant""

03-01-2022 09:43
9

De loopbaan van Frank Raes bij de openbare omroep zit er helemaal op. Dat doet ongetwijfeld pijn, al heeft het ook voordelen. Nu kan de commentator en presentator zijn ongezouten mening geven over verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld over de figuur van Roberto Martinez.

"Je kan niet doordringen tot die mens", geeft Raes zijn visie op de bondscoach van de Rode Duivels bij Het Nieuwsblad. Al stoort hem dat niet zozeer, zolang Martinez maar tot zijn spelers doordringt. Op persconferenties en in interviews stoorde Raes zich echter wel aan hem. "Ik heb hem nog nooit iets horen zeggen waarvan ik dacht: "Hm, dat is interessant"."

De huidige bondscoach doet vooral zijn best om alles er perfect te laten uitzien, vindt Raes. "Martinez is als water op ijs, alles glijdt eraf. Martinez lacht altijd, alles is fantastisch, maar zelfs tegen Gibraltar moeten we oppassen, want dat is zogezegd een ploeg met kwaliteiten", deelt hij zijn frustratie. 

Hoewel Raes het dus niet bijzonder aangenaam vond om Martinez bijvoorbeeld te interviewen, geeft hij de Spanjaard wel enige verdienste. Zo moet hij wel een uitstekende people manager zijn en is hij ook loyaal naar zijn spelers toe. Dat laatste houdt echter ook een gevaar in. "Een generatiewissel moet er sowieso komen", waarschuwt Raes tot slot.