'Akkoord in zicht, FC Barcelona haalt Morata op bij Juventus'

'Akkoord in zicht, FC Barcelona haalt Morata op bij Juventus'

03-01-2022 08:27 Laatste update: 08:28
5

Alvaro Morata is hard weg naar Barcelona. De Spaanse krant AS meldt dat de transfer voor '95 procent' rond is. Morata moet overkomen van Juventus.

Vorige week werd duidelijk dat Morata de gedroomde spits van Barça-trainer Xavi is en rond de jaarwisseling lijken de partijen niet stil te hebben gezeten: volgens AS staat bijna niets aan akkoord nog in de weg. Barça neemt de huurovereenkomst tussen Juventus en Atlético Madrid over en wil de Spaanse club overtuigen met een koopoptie van 35 tot 40 miljoen euro.

Ook Marca maakt melding van de aanstaande transfer. Wel zou Juventus eerst meer zekerheid willen hebben over een vervanger. Mauro Icardi (Paris Saint-Germain) staat bovenaan de lijst. De Argentijn zou deze winter mogen vertrekken, zodat PSG de financiën op orde kan krijgen.

De belangrijkste gevolgen van Morata's overstap naar Barcelona, aldus AS: Luuk de Jong zal in januari definitief vertrekken en Memphis Depay zal in de zomer worden 'overgeplaatst', al zijn er twijfels over de laatste bewering. Morata kan na Bernd Schuster en Miquel Soler de derde voetballer worden die voor Real Madrid, Atlético Madrid en FC Barcelona speelde.