OFFICIEEL: Sint-Truiden wenst Suzuki veel succes bij nummer vier uit thuisland

OFFICIEEL: Sint-Truiden wenst Suzuki veel succes bij nummer vier uit thuisland

03-01-2022 07:30 Laatste update: 09:02
3

STVV gaat Yuma Suzuki dan toch kwijtspelen. De Japanner wilde in de zomer al een transfer, maar raakte niet weg. In januari zou het wel bingo zijn bij Kashima Antlers.

Suzuki scoorde vorig seizoen zeventien goals, maar dit seizoen zijn de relaties met STVV verzuurd. De Japanner weigerde wekenlang te spelen en hoopte op een transfer. Uiteindelijk trok hij toch weer het shirt van STVV aan, maar hij zit dit seizoen nog maar aan twee doelpunten.

Volgens Japanse bronnen is er nu witte rook voor hem. Kashima Antlers zou hem namelijk willen overnemen. In Japan gaat het nieuwe voetbalseizoen pas in februari van start, waardoor Suzuki ook nog de voorbereiding zou kunnen meemaken.

Kashima Antlers eindigde vorig seizoen op een vierde plaats in de zogeheten J1 League. Suzuki heeft nog een contract voor anderhalf jaar op Stayen. 

Update: Sint-Truiden heeft de overstap van Suzuki naar Kashima Antlers nu ook officieel bekend gemaakt. Bij die club uit zijn thuisland voetbalde de aanvaller ook al voor zijn komst naar Stayen. STVV wenst haar topschutter van het afgelopen seizoen veel succes toe. In die vorige campagne brak Suzuki ook het clubrecord door liefst zeventien keer te scoren in de Jupiler Pro League.