Het afscheid van Clement kon op geen beter moment komen

"Het afscheid van Clement kon op geen beter moment komen"

03-01-2022 07:15 Laatste update: 07:22
16

Philippe Clement lijkt te gaan vertrekken bij Club Brugge. Zijn transfer naar AS Monaco komt volgens Marc Degryse op een goed moment. Bij Club Brugge was de liefde stilaan over.

"Het voorstel van AS Monaco kon eigenlijk op geen beter moment komen", vertelt Degryse bij Het Laatste Nieuws. "Voor beide partijen, voor Philippe Clement en Club Brugge, is dit een goeie situatie. Er zat intussen toch flink wat sleet op de relaties. Club vond het afgelopen zomer een beetje moeilijk om een trainer door te sturen die twee keer kampioen was geworden."

Club heeft misschien wel nood aan deze vernieuwing, denkt Degryse. "Voor Club kan een nieuwe trainer eindelijk weer eens een frisse wind doen waaien. Het was altijd een beetje hetzelfde, en dan krijg je tegenvallende resultaten of situaties zoals die met Vormer. Als iemand daar de boel opfrist, dan zal dat de spelers wakker schudden."

Voorlopig is er nog gene officieel bericht vanuit Monaco. Club Brugge zou Alfred Schreuder willen als opvolger voor Clement.