Veelbesproken De Jong kroont zich tot held voor FC Barcelona

Veelbesproken De Jong kroont zich tot held voor FC Barcelona

02-01-2022 22:59

FC Barcelona is het jaar 2022 begonnen met een overwinning. Uitgerekend Luuk de Jong, die in de winterstop mag vertrekken, kroonde zich tegen Mallorca tot matchwinner: 0-1.

Xavi had niet de beschikking over Ousmane Dembélé, Gavi, Clément Lenglet, Dani Alves, Jordi Alba, Alejandro Baldé (corona) en Pedri, Ansu Fati, Memphis Depay, Martin Braithwaite, Sergi Roberto, Sergiño Dest (geblesseerd). Sergio Busquets was geschorst. Door het grote aantal afwezigen mocht Luuk de Jong in de basis starten.

Barcelona had weinig te vrezen van Mallorca, dat nauwelijks in staat was kansen te creëren. Voor de Catalanen was Ilias Akhomach dicht bij een doelpunt. De Jong zou uiteindelijk de hoofdrol opeisen in de wedstrijd. De boomlange spits raakte zowel de paal als de lat (omhaal), maar kreeg alsnog loon na werken. Hij kopte binnen na een voorzet van Oscar Mingueza.

Zoals wel vaker dit seizoen wist Barcelona de wedstrijd niet in het slot te gooien. De ploeg van Xavi was bij vlagen zeer slordig en had het geluk dat ook Mallorca de tanden niet liet zien. Pas in de slotfase moest Barcelona vrezen voor puntenverlies, maar de twee kansen die Mallorca kreeg werden om zeep geholpen. Vlak voor tijd werd Barcelona gered door doelman Marc-André Ter Stegen.

Barcelona begint het jaar goed en kan eindelijk weer eens naar boven kijken. De Catalanen klimmen naar de vijfde plaats in Spanje.