Chelsea woest na 'overduidelijk' rood: Ik begrijp er niets van

Chelsea woest na 'overduidelijk' rood: "Ik begrijp er niets van"

02-01-2022 22:30
14

César Azpilicueta gaat er met gestrekt been in bij de VAR. In de ogen van de Chelsea-verdediger had Sadio Mané een rode kaart moeten krijgen vanwege een elleboogstoot. Die kreeg de Liverpool-spits niet. Azpilicueta is daar boos om.

In de ogen van de VAR was de actie van Mané eerder 'roekeloos' dan 'gewelddadig'. "Het is een duidelijke rode kaart. Of het nou na vijf seconden gebeurt of niet, het is duidelijk rood", zegt Azpilicueta tegen Sky Sports. "Hij (Mané, red.) ziet de bal niet en wil mij gewoon met de elleboog raken. Ik begrijp er niets van. We kregen eens twee penalties tegen waar de VAR niets aan deed en nu deze duidelijke rode kaart."

"Deze beslissingen tegen ons veranderen het verloop van de wedstrijd. Ik heb de herhaling gezien, maar dat was niet nodig omdat ik al wist dat het rood was. We hebben vaak joke penalties gezien en soms zien we hele gevaarlijke acties waar we niets tegen doen. We hebben wedstrijden gezien waarin scheidsrechter wat milder waren. Dan is het weer het tegenovergestelde, ik snap het niet meer. Er is totaal geen sprake van duidelijkheid." 

De topper tussen Chelsea en Liverpool eindigde in een 2-2 gelijkspel.