Real Madrid boekt zure nederlaag, Hazard krijgt een invalbeurt

02-01-2022 16:00 Laatste update: 16:07
5

Real Madrid is het voetbaljaar 2022 slecht begonnen. De Koninklijke bouwde in de eerste seizoenshelft aan een comfortabele voorsprong op de Primera División-concurrentie, maar heeft zich zondagmiddag verslikt in het naburige Getafe: Enes Ünal bleek goud waard voor de laagvlieger.

Real Madrid was met een voorsprong van acht punten op nummer twee Sevilla het nieuwe jaar in gegaan. In het Estadio Coliseum Alfonso Pérez ging het echter na tien minuten al mis. Ünal (ex-KRC Genk) zette Éder Militão op de rand van de zestien meter van de bal af en maakte de eerste Primera División-goal van 2022: 1-0.

De ploeg van Carlo Ancelotti moest in de achtervolging en beukte tachtig minuten lang op de poort van Getafe. Hij bracht bij de pauze ook Eden Hazard in. De gastheren verdedigden echter met man en macht en doelman David Soria bleek niet te passeren. Casemiro kwam in de slotfase nog het dichtst in de buurt van een gelijkmaker, maar zijn poging van afstand werd door Soria uit het doel geranseld. De doelman hield in de blessuretijd ook nog een kopbal van Isco van zijn lijn.

Het bleef bij 1-0 en Real Madrid moet na zijn tweede competitienederlaag van het seizoen toch vrezen dat Sevilla de aansluiting hervindt. De Andalusiërs staan nog altijd op acht punten, maar hebben wel twee wedstrijden tegoed en spelen maandag tegen nummer voorlaatst Cádiz. Over andere clubs hoeft Real Madrid zich overigens minder druk te maken: nummer drie Real Betis heeft al zeven verliespunten meer.