Antwerp doet het niet slecht, het hoeft geen samba te zijn

"Antwerp doet het niet slecht, het hoeft geen samba te zijn"

02-01-2022 14:30
1

Wie kroont zich in 2022 tot landskampioen? Hockeyheld Alexander Hendrickx hoopt alvast op Antwerp. De Olympische kampioen is een grote fan van The Great Old.

"Mijn passie voor Antwerp gaat heel ver", vertelt hij aan De Zondag. "Als kind woonde ik in Deurne op enkele straten van de Bosuil. Mijn ouders volgden vroeger zelfs alle wedstrijden in Europa, ook toen we in in 1993 op Wembley de finale speelden. Nu ga ik nog altijd zo vaak mogelijk kijken, alleen is er vaak een overlapping met mijn wedstrijden."

Hendrickx is tevreden over het huidige Antwerp. "Ik vind dat Antwerp het dit seizoen niet slecht doet. Er zijn veel nieuwe spelers en oké, ons voetbal is niet het meest aantrekkelijke, maar voor mij is met 1-0 winnen ook goed. Het moet geen samba zijn. Met mooi spelen en toch verliezen ben je niets. Het zou mooi zijn als we eens de titel pakken. Dan staat Antwerpen gegarandeerd in vuur en vlam", besluit hij.

Antwerp staat momenteel vierde met tien punten achterstand op Union, maar heeft wel een match minder gespeeld. De match tegen KV Kortrijk werd uitgesteld.