Slechts als reserve opgeroepen, maar Tissoudali is ambitieus: Afrika Cup winnen

Slechts als reserve opgeroepen, maar Tissoudali is ambitieus: "Afrika Cup winnen"

02-01-2022 13:14
1

Het eindejaar heeft Tarik Tissoudali dan toch een prachtig geschenk bezorgd. Hoewel de uitblinker van KAA Gent in eerste instantie geen uitnodiging ontvangen had voor de komende Afrika Cup, is dat na het verstek van Abde Ezzalzouli (FC Barcelona) tóch het geval. Zelf is de aanvaller in de zevende hemel. 

"Ik ben gelukkig dat ik de Afrika Cup kan betwisten met Marokko", reageert Tissoudali voor het eerst bij Le 306° Sport. "Het is nu al vijf jaar geleden dat ik tot de Olympische selectie behoorde, waar ik ook de kans gekregen heb om met de A-ploeg te spelen. Ik heb altijd gewerkt met dit doel voor ogen." Tissoudali is geboren en getogen in Amsterdam, maar heeft de link met het land van zijn wortels altijd behouden. Hij verzekert dan ook dat hij met een "groot hart" voor Marokko zal uitkomen. 

Het is pas voor het eerst dat Tissoudali zich bij de Marokkaanse selectie voegt, maar dat betekent niet dat hij de kat uit de boom zal kijken. Integendeel, de ambitie spat er meteen vanaf. "Ik hoop dat we de beker in de wacht zullen slepen", legt Tissoudali de lat hoog. In haar geschiedenis kroonde Marokko zich nog maar één keer tot eindwinnaar van de Afrika Cup, in 1976. Op de voorbije twee edities vormden de kwartfinales het eindstation. Op het komende toernooi, dat plaatsvindt in Kameroen, treedt Marokko als eerste reekshoofd aan in poule C. Tegenstanders zijn Ghana, de Comoren en Gabon.