Messi keert met positieve coronatest terug bij PSG en mist eerste duel van 2022

Messi keert met positieve coronatest terug bij PSG en mist eerste duel van 2022

02-01-2022 12:51

Lionel Messi zal de eerste wedstrijd van 2022 moeten missen. De kersvers Ballon d'Or-winnaar behoort tot de selectiespelers van Paris Saint-Germain die een positieve coronatest af hebben gelegd, blijkt uit de medische update die PSG zondagmiddag heeft gedeeld.

Messi, Juan Bernat, Sergio Rico en jongeling Nathan Bitumazala zijn positief getest na hun Kerstvakantie, laat de koploper van Frankrijk weten. Zij verblijven momenteel in quarantaine en zullen niet van de partij zijn tijdens het bekerduel met vierdedivisionist Vannes OC van maandagavond. Of de topper tegen Olympique Lyon van zondag 9 januari wel haalbaar is, zal nog moeten blijken. Boegbeeld Neymar is al langer geblesseerd en zal beide wedstrijden moeten missen.

De positieve coronatest is voor Messi een volgende tegenvaller. Na moeizaam verlopen debuutweken bij PSG leek hij er voor de winterstop weer wat beter in te komen en speelde hij de laatste zes Ligue 1-wedstrijden voor de feestdagen uit. Na Kerstmis doken er overigens nog beelden op uit Argentinië, waarop een feestende Messi te zien was, zonder inachtneming van de in Argentinië geldende coronaregels.