Jonge Vandenhaute had andere paarse liefde: Daar is band met Beerschot ontstaan

Jonge Vandenhaute had andere paarse liefde: "Daar is band met Beerschot ontstaan"

02-01-2022 12:46

Wouter Vandenhaute staat nu een jaar aan het hoofd van RSC Anderlecht. In zijn functie als voorzitter heeft de zakenman al verschillende stormpjes moeten doorstaan, al lijkt zijn grote liefde de laatste weken weer op het goede pad te zijn. In zijn jonge jaren sloeg zijn hart nochtans voor een ander paars ...

In gesprek met de jongens van voetbalpodcast MidMid onthult Vandenhaute dat hij als kind eigenlijk eerder richting Beerschot geduwd werd. Dat had alles te maken met zijn familie. Zo nam zijn vader hem op matchdagen van Antwerp of Beerschot geregeld mee naar zijn bomma, die in het Antwerpse woont. Samen keken ze naar een heleboel wedstrijden van die beide clubs.

Al had vooral Beerschot een speciaal plekje in het hart van de familie Vandenhaute, aangezien hun roots in Wilrijk lagen. "Daar is die band met Beerschot ontstaan", legt de huidige sterke man van Anderlecht uit bij MidMid. Een link is er alvast, want ze zijn allebei paars, lacht Vandenhaute zelf. Het sportieve verschil is tegenwoordig wel behoorlijk groot: Anderlecht duikt 2022 in als derde in de stand, terwijl Beerschot de rode lantaarn draagt met negen schamele puntjes.