Ook Werder schrapt oefenkamp na vijf positieve tests, vervelend voor JPL-clubs

Ook Werder schrapt oefenkamp na vijf positieve tests, vervelend voor JPL-clubs

02-01-2022 12:19

Eerder kwam het nieuws al naar buiten rond Feyenoord, nu ziet ook Werder Bremen af van een winters trainingskamp in Spanje. De Bundesliga-degradant kampt met een aantal positieve coronatests in de selectie en heeft besloten om voor de zekerheid thuis te blijven.

De huidige nummer zeven uit de 2.Bundseliga zou na het weekend afreizen naar Spanje en warmdraaien tegen Belgische sparringpartners. Waar Feyenoord Club Brugge had gestrikt als tegenstander, zou Werder Bremen oefenen tegen Sint-Truiden en Cercle Brugge. De Bundesliga-kampioen van 2004 blijft echter in eigen land. Al die duels komen dan ook op de helling te staan.

De Werder-delegatie zou samen met competitiegenoot Sankt Pauli naar Murcia afreizen. Nadat er vijf positieve tests afgelegd werden, achtte de club het echter verstandig om de reis te annuleren. 'Dit was de enige beslissing die we konden nemen', aldus sportief directeur Frank Baumann via de clubkanalen. 'We wilden niet het risico lopen dat er nog meer positieve tests zouden volgen.' Werder gaat zondag weer trainen in eigen land en hervat het seizoen op zaterdag 15 januari met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf.