LIVE-discussie: Courtois dan toch in Real-doel, Hazard opent 2022 als bankzitter

LIVE-discussie: Courtois dan toch in Real-doel, Hazard opent 2022 als bankzitter

02-01-2022 11:56

Traditioneel vormt het eerste weekend van januari meteen de start van de terugronde in de Spaanse Primera Division. Ook de sterren van Real Madrid moeten deze zondag alweer vol aan de bak. Op bezoek bij Getafe CF verschijnt Thibaut Courtois aan de aftrap, terwijl Eden Hazard vrede moet nemen met een rol als bankzitter.

Ruim twee uur voor de eerste afspraak van het nieuwe jaar heeft Real Madrid haar eerste ploegopstelling gedeeld. Onder de lat wel degelijk een vertrouwd gezicht: Rode Duivel Courtois. Nochtans was deze week twijfel gerezen over zijn deelname, aangezien hij woensdag een positieve coronatest afleverde. Een dag later kon Courtois echter uitpakken met twee negatieve tests. Uiteindelijk zijn die voldoende gebleken om in Getafe zijn keepershandschoenen te mogen aantrekken.

Het aantal Belgen aan de aftrap blijft wel beperkt tot één, aangezien Hazard van Carlo Ancelotti niet vanaf het eerste fluitsignaal mag opdraven. In de twee duels voor de korte winterstop was onze landgenoot nochtans een vaste waarde. Extra opvallend: met Vinicius Junior mist Ancelotti al zijn beste flankspeler van het huidige seizoen. De Braziliaan sukkelt met corona. Toch krijgen Marco Asensio en Rodrygo de voorkeur op Hazard.