FC Barcelona tijdens zijn vorige bezoek aan Real Mallorca, medio 2020

Marca: teksten Xavi met gefronste wenkbrauwen ontvangen op Mallorca

Marca: teksten Xavi met gefronste wenkbrauwen ontvangen op Mallorca

02-01-2022 11:00
1

Real Mallorca heeft met verbazing kennisgenomen van de uitspraken van FC Barcelona-trainer Xavi. Die liet zich ontvallen dat de Primera División-laagvlieger ook een verzoek heeft ingediend om de onderlinge wedstrijd van zondagavond uit te stellen.

Barça moet een groot aantal spelers missen en neemt noodgedwongen acht jeugdspelers mee naar Son Moix, omdat de regels voorschrijven dat men zich niet terug kan trekken, zolang er nog minstens dertien spelers – waarvan vijf uit de A-selectie en één keeper – beschikbaar zijn. Xavi wilde de wedstrijd van zondagavond eigenlijk uit laten stellen en liet weten dat Real Mallorca ook een verzoek had ingediend.

Dat wordt echter ontkend door de club uit de Balearen, onthult Marca. De huidige nummer vijftien van Spanje is niet blij met de teksten van Xavi, die deze claims in zijn voordeel wil gebruiken om onder de wedstrijd uit te komen, klinkt het.

De promovendus heeft zelf ook de nodige problemen, maar zal dus alsnog in actie komen. "Wij zijn de club met de meeste afwezigen in La Liga. Maar omdat Barcelona hier nu mee te maken krijgt, hoor je er pas iets over", wordt trainer Luis García Plaza geciteerd door de Madrileense krant. "En nu lijkt het alsof Barcelona het team in de problemen is. Maar al hun wisselspelers zouden bij ons gewoon in de basis staan."